Kolding Kropsterapi

V. Ricki Hjort Jørgensen

Kropsterapi

Kropsterapi

Hvad er kropsterapi?

Kropsterapi skaber flow og bevægelse, hvor der før var blokeringer og spændinger. Jeg bruger hænderne og guidning til at løsne de spændinger der begrænser åndedrættet, muskulaturen og indstillingen til livet.

Krop og psyke hænger sammen, og alt hvad vi oplever, både positivt og negativt, lagres i vores krop på forskellig vis. Uforløste konflikter, stress, anspændthed og traumer kan sætte sig som ubalancer eller fysiske blokeringer, og ofte vil dette på sigt føre til diverse skavanker, hvis ikke der bliver taget hånd om problemerne i tide.

Kropsterapi er en effektiv behandling af både fysiske og psykiske problemstillinger, gennem pulserende massage, akupressur, lettere ledfrigørelse og zoneterapi ved at:

  • Genskabe balancen i nervesystemet
  • Aktivere kredsløbet
  • Åbne og løsne op for åndedrættet
  • Skabe gennemstrømning i kroppens energisystem

 

Når der kommer gennemstrømning og bevægelse, sættes automatisk også gang i kroppens egne selvhelbredende processer. Ofte opleves der afslappelse, en afspændt krop, en dyb indre ro og afklarethed allerede efter første behandling.

Psykoterapi

Problematikker, der kan arbejdes med i en behandling

Sådan foregår en behandling

Indledningsvis vil jeg først spørge ind til din situation, og hvordan jeg kan hjælpe dig. Derefter foregår behandlingen på briksen, hvor du ligger under et tæppe iført undertøj.

Er du blufærdig og har du ikke lyst til at ligge i dit undertøj, kan du sagtens have et par stramme gamacher, strømper  og undertrøje på.

Behandlingen tilpasses dig som klient og den problematik du kommer med. Derfor kan nogle behandlinger f.eks. være overvejende rolige med fokus på at afspænde kroppen og nervesystemet og andre mere dynamiske med fokus på at aktivere et mere kolapset system.

Jeg arbejder med at løsne kroppen ved hjælp af pulserende bevægelser, akupressur og led-frigørelse. Nogle tryk kan forekomme smertefulde, men ved guidening til en fri vejrtrækning lærer du at slippe smerten og spændet, og du fornemmer en mere afspændt og fri muskel. Min opgave som kropsterapeut er at aktivere din opmærksomhed og skabe forbindelse imellem dit hoved (tanker, overbevisninger og selvfortællinger) og din krop samt aktuelle livssituation.

Jeg kan derfor hjælpe dig med at slippe gamle (out-datede) måder at fungere på; gå fra at have smerter, indre uro og angst henimod at blive smertefri og få indre ro samt oplevelse af afklarethed.

Kropsterapi og følelser

Følelser er biofysiske signaler som opleves i kroppen, men fortolkes af vores hoved. De sidder i kroppen. Når jeg trykker på din krop, vil dette kunne støtte dig til at skabe kontakt til dine følelser. Du vil under en behandling opleve, at hvor der før kunne være spændt, kommer der efterfølgende en følelse af plads til bevægelse og liv.

Du vil opleve større kontakt til kroppen og kunne bruge den til at rumme dét, der før føltes overvældende.

Kropsterapi frigør fysiske og psykiske spændinger, og kan på den måde hjælpe folk med fysiske skavanker, spændinger og smerter som psykiske problematikker som f.eks. stress, angst og depression.

Det siger mine klienter