Kolding Kropsterapi

V. Ricki Hjort Jørgensen

Stressbehandling

Stressbehandling i Kolding

Oplever du stress symptomer som konstant træthed, svingende appetit, søvnløshed, humørsvingninger, uforklarlige fysiske smerter i kroppen,  spændingshovedpine eller følelsen af at være psykisk overbelastet? Jo, før du opdager og erkender at der kan være tale om stress, des hurtigere kan du få livet på ret køl igen.

Stress påvirker både krop og sind, og det kan være en udfordring at finde støtte og ro midt i kaos. Behandlingerne fokuserer på at genetablere en naturlig balance i nervesystemet og give dig værktøjerne til at kunne finde tilbage til en tilstand af balance og velvære.

Med mange års erfaring i behandling af både stress og udbrændthed, kan det ses, at klienter ofte oplever forskellige symptomer. Disse kan variere fra fysisk ubehag som hovedpine og søvnproblemer til mere følelsesmæssige udfordringer som angst og depression. Forskning viser at det mest effektive og langtidsholdbare er, at tilbyde en holistisk helhedsorienteret stressbehandling.

Min professionelle stressbehandling kombinerer et gennemtestet stress rehabiliteringsprogram med forskningsbaseret Manuvsion kropsterapi og samtale terapi i Kolding og er tilpasset dine individuelle behov.

Skræddersyet stressbehandling

Skræddersyet stressbehandling kombinerer kropsterapi og psykoterapi for at genskabe balancen i dit nervesystem. Behandlingen hjælper med at genetablere kontakten til kroppen, bearbejde undertrykte følelser og opdage glemte behov. Stress er ofte kendetegnet ved, at nervesystemet fastlåses i en alarmtilstand med høj arousal. Hvis denne tilstand står på for længe uden justering af de stressfremkaldende faktorer i dit liv, kan det føre til en lang række fysiske og mentale symptomer.

Et faseopdelt rehabiliteringsprogram er struktureret til at adressere både krop og sind gennem Manuvision & Totum kropsterapi, samtaleterapi baseret på ID psykoterapi og ISTDP. Dette dynamiske behandlingsforløb sikrer ikke blot, at du bliver rask, men også at du forbliver stressfri fremover. En væsentlig del af behandlingen handler om at lytte til kroppen og give dig selv det, du har brug for, samtidig med at du bliver mere bevidst om de underliggende psykologiske årsager til din stress.

Forløbet er gennemtestet og tilpasses individuelle behov, uanset om du er i arbejde, har forpligtelser i familielivet eller er delvist sygemeldt. Programmet strækker sig over 3-8 måneder og inkluderer 8-16 sessioner á 90 minutter, tilpasset din aktuelle situation, så to sessioner aldrig vil være ens.

Symptomer på stress og udbrændthed

Stress påvirker alle forskelligt, men der er nogle almindelige symptomer, som kan indikere, at der er behov for hjælp. Hvis du oplever flere af følgende symptomer, kan det være tegn på, at du lider af stress eller er på vej mod udbrændthed:

  • Vedvarende træthed, uanset hvor meget du sover
  • Hyppige spændingshovedpiner eller migræne
  • Søvnproblemer som insomni eller urolig søvn
  • Øget irritabilitet og kort lunte
  • En følelse af konstant at være overvældet
  • Problemer med at koncentrere dig eller tage beslutninger
  • Muskelspændinger, især i nakke og skuldre
  • Nedsat immunforsvar, der fører til hyppigere sygdomme


Disse symptomer kan have en negativ effekt på dagligdagen, og uden den rette behandling kan de føre til mere alvorlige tilstande som depression eller angst. Derfor er det vigtigt at søge hjælp, når tegn på stress begynder at vise sig.

Effektiv behandling af stress

Når der vælges behandling af stress i Kolding, tilbydes en holistisk tilgang, der fokuserer på både mental og fysisk sundhed. Kroppen og sindet hænger sammen, og derfor tilpasses stressbehandling til den unikke situation.
Behandlinger kan inkludere afspændingsteknikker, som hjælper med at reducere spændinger i kroppen, samt samtaleterapi, der fokuserer på at ændre uhensigtsmæssige tankemønstre og adfærd, som kan forværre stress. For klienter med akut stress kan der tilbydes hurtig lindring gennem målrettede teknikker, der fokuserer på at afspænde kroppen og berolige sindet.

Behandling af udbrændthed

Udbrændthed er en alvorlig tilstand, der ofte udvikler sig som følge af længerevarende stress. Det er karakteriseret ved en følelse af dyb fysisk og mental udmattelse, og det kan være svært at komme sig uden professionel hjælp. Specialiseret behandling af udbrændthed hjælper med at genopbygge energien og finde tilbage til en sund balance.
Fokus er på at identificere de faktorer, der har ført til udbrændthed, og der arbejdes med at udvikle strategier til at undgå at ende i en lignende situation igen. Gennem en kombination af afspændingsteknikker, terapeutiske samtaler og livsstilsændringer kan energien genoprettes, og livskvaliteten forbedres.

Akut stress behandling

Hvis akut stress opleves, er det vigtigt at få hjælp hurtigt for at undgå, at stressen udvikler sig til mere alvorlige tilstande som angst eller depression. Akut stress kan forårsages af en enkelt traumatisk begivenhed eller vedvarende belastninger, og det kan manifestere sig som pludselig angst, hjertebanken, og følelsen af at være ude af kontrol.
Der tilbydes akut stress behandling, som hjælper med at berolige nervesystemet og skabe øjeblikkelig lindring af symptomerne. Både fysiske og mentale teknikker anvendes til at reducere stress og genoprette ro og balance i livet.

Stress behandling i Kolding og omegn

Stress og angst hænger ofte sammen, og det er ikke ualmindeligt, at personer med højt stressniveau også oplever angst. Behandlinger fokuserer på både stress og angst, så begge tilstande håndteres. Behandling af stress og angst tilbydes også til klienter fra nærliggende områder som Vejle og Haderslev.

Skal jeg også hjælpe dig?

Du er velkommen til at kontakte Koldingkropsterapi for tidsbestilling eller yderligere spørgsmål.
Du kan enten bruge kontaktformularen, onlinebooking eller kontakte mig på mit telefonnummer 27 89 70 19.

Jeg ser frem til at høre fra dig!